sunnuntai 4. toukokuuta 2008

Oletko meikäläisiä vai vihollisemme?

Kirjoitin aikaisemmin blogissani , että olen ollut erämaassa ja välimaassa, "ei kenenkään maa-alueella". Nyt olen nähnyt pienen keitaan jonka keskellä on Lähde joka kumpuaa Elävää Vettä, siis siellä keskellä erämaata , siellä on Lähde joka kumpuaa Elävää Vettä. Myönnän sen olen ollut täysin hakoteilla , tuuliajolla ja vasta nyt ymmärrän , että minun tulee käydä erämaa vaihe elämässäni ---- koska se valmistaa minua tulevaan... Toissapäivänä keskustelin ystäväni kanssa(tai pikemminkin kerroin vain mitä ajattelen) puhuin sittä , että kaikki uskovat kuuluvat yhteen isompaan maailman laajuiseen ja universaaliin seurakuntaan jossa Herra Jeesus Kristus on itse Pää.

En siis näe sillä mitään merkitystä mihin kirkkokuntaan uskova veljeni tai sisareni kuuluu, sillä me menemme samaan Taivaaseen. Viimeviikolla koin jopa fanaattista oman lauman puolustelua. Se tuntui hyvin vieraalta, se oli kuin toisen hengen ohjaamana fanaattisuutena - ja tulin siinä hyvin hiljaiseksi ja se on iso asia kun minä tulen hiljaiseksi ---- Mistä se oikeastaan kumpuaa tuo villi ja fanaattinen henki - meille lisää jäseniä, ikäänkuin ne jotka tulevat piipahtamaan seurakuntaan olisivat vain meidän tulevia seurakuntamme jäseniä - ei meillä ole minkäänlaista osto-oikeutta, etuoptiota heihin.

Heillä tulisi olla täysi vapaus tehdä päätös itse ja antaen Pyhän Hengen johdattaa sinne minne johdattaa.

Joosua 5:13-15

"Ja tapahtui Joosuan ollessa Jerikon luona , että hän nosti silmänsä ja näki miehen seisovan edessään paljastettu miekka kädessä. Ja Joosua meni hänen luokseen ja sanoi hänelle: "Oletko sinä meikäläisiä vai vihollisiamme?
Niin hän sanoi: " En vaan minä olen Herran sotajoukon päämies ja olen juuri nyt tullut" niin Joosua heittäytyi kasvoilleen maahan kumarsi ja sanoi hänelle: "Mitä herrallani on sanottavana palvelijalleen?" Ja Herran sotajoukon päämies sanoi Joosualle: "Riisu kengat jalastasi sillä paikka jossa seisot on pyhä". Ja Joosua teki niin."

Niin eikö olekin jännää , että Joosua kysyy ensin oletko meikäläisä vai vihollisia? Onko tässä "fanaattisen omanlauman" suojelun idea , kun kuulut noihin , et kuulu meihin vai miten se menee?

1kor1: 13 Onko Kristus jaettu? Kysyy Paavali Korinton seurakunnalta? Olemmeko me jakeneet Kristuksen , otetaan parhaat palat itsellemme ja loput annetaan muille. Mutta emmehän me voi jakaa Kristusta! , mutta me teemme niin jokä päivä. tuo liisi kuuluu niihin... tuo jukka taas kuuluu niihin... Emmekö silloin jo luokittele en kuulu ainakaan tuon kanssa universaaliin seurakuntaan, mutta samalla valehtelemme itsellemme ja loukkaamme Pyhää Henkeä!

Miten meidän tulisi huomenna ja alkavalla viikolla toimimaan , että ajaisimme "sydänten ekumeniaa" ympärillämme, Rakastaen ja kunnioittaen toisia uskovia. Ehkäpä tässä on astumista siltä mukavuusvyöhykkeeltä jonne me niin helposti ajaudemme. Kotiin on helppo jäädä ja masentua ja syyttää muita... nimimerkillä kokemusta on

Terveisin Tommi

1 kommentti:

taimi kirjoitti...

mahtavaa, sitä lähdettä on odottanut hartaasti myös joku muu. ehkä raikkaat tuulet puhaltavat elämäämme kesän saapuessa pohjolaan. rakkaudella vaimosi.