tiistai 27. toukokuuta 2008

Tasa-arvo ja Raamattu

"Tämä opetus koskee avioliiton sisäisiä suhteita. Huomioi: "miestään". Onko oikein laajentaa Paavalin neuvot avioliitosta laajemmalle? Et varmaankaan sovella 1 Kor. 7:4 muuhun kuin aviopuolison suhteeseen? Miksi sitten sovellat 1 Tim. 2:12?"

Mutta eikö muka Paavali anna tuossa edellä jakeissa (8-9) ohjeita jumalanpalvelukseen? ja joissakin kokoontuminen tapahtui uskovien kotona..

Viittasit tuolla aiemmassa kohdassa, että "usko ei ole joka miehen" mutta eihän tämä mitenkään pois sulje sitä ajatusta ,että nainen ei pelastuisi - :) aika huvittava ajatus - ja painottahan Paavalikin ,että monien hurskaiden naisten uskonvaelluksella on voitettu monia miehiä:)


Muttaen pysty toimimaan sitä omatuntua ja vakaamusta vastaan joka nousee Raamatusta ja Paavalin opetuksista ja siitä esiymmärryksestä mikä minulla on - olen nuori uskova ja tahdon palvella Jumalaa! Hänen kutsumallaan tavalla - mutta näen sen kyllä vaikeaksi ja ehkäpä jopa haasteelliseksi , kun katsoo esim. Ev. lut. kirkon Johdon käytäntöjä

- joissa lakia käytetään ilman sen toimivaltaa - en pysty olemaan tuollaisella lain väärälle käytännölle kuuliainen – Esim. Peruslakiin on kirjattuna:

Suomen perustuslaki

Pääartikkeli: Suomen perustuslaki

Suomen perustuslain (731/1999) 11 §:n mukaan

”Jokaisella on uskonnon ja omantunnon vapaus. Uskonnon ja omantunnon vapauteen sisältyy oikeus tunnustaa ja harjoittaa uskontoa, oikeus ilmaista vakaumus ja oikeus kuulua tai olla kuulumatta uskonnolliseen yhdyskuntaan. Kukaan ei ole velvollinen osallistumaan omantuntonsa vastaisesti uskonnon harjoittamiseen.”


Eli tuossa perustuslaissa on kirjattuna se oikeus olla osallistumatta omantuntonsa vastaisesti uskonnon harjoittamiseen ja tarkoittaa nimenomaan sitä millään uskonnollisella yhdyskunnalla ei ole oikeutta pakottaa - hyväksymään naispastorisutta.

Koska on mahdollista että Seurakunnassa tapahtuu vastaava tilanne kuin täällä http://vpoyhtari.blogspot.com/2008/03/piispat-aliarvioivat-uskonnollista.html

ja tuohon Piispuuteen ei tarvita kuin Kirkko joka haluaa noudattaa tasa-arvolaki ja sen läpi saattamiseksi muutamia "viisaita arvostettuja miehiä" Ja hupsista meillä on käsillä Ev.lut Kirkon johto malli ilman Piispan sauvaa ja piippaa , mutta sama ajatusmalli. Omassani kotikirkossa nimittäin tapahtuu näin. Hups – ”Yksi on ylitse muiden” ja siis niin , ettei vanhimmiston tehtävä toimi Raamatullisesti. Siksi arvostan suunnattomasti helluntailaisuudessa olevaa vanhimmistoa , mutta ilman Helluntaikirkkoa :) koska Juuri se, että haluamme kaiken olevan samalla tavalla kuin veljillä ja sisarilla luterilaisuudessa -ei välttämättä ole Raamatusta vaan tulee kauniista ja ylevästä Korkeasta ja oikeaopillisuuden mekasta - itse pyhältä Paavilta -------------


Raamattu on kaapattu 92 käännöksellä (liberaalit)

pappeus on kaapattu tasa-arvolailla (feministit)

avioliitto on murennettu – (sateenkaariarvoilla ja lailla ei saa syrjiä)

seurakunnat - Kirkoilla (tarvitaan iso Kirkko (2.Sam.7.1-29)(Matt. 24:2)

mitä siis on Jäänyt? usko Jeesukseen Kristukseen

ja Raamattu 33/38

1 Ja Jeesus lähti ulos pyhäköstä ja meni pois; ja hänen opetuslapsensa tulivat hänen tykönsä näyttämään hänelle pyhäkön rakennuksia.

2 Niin hän vastasi ja sanoi heille: "Ettekö näe näitä kaikkia? Totisesti minä sanon teille: tähän ei ole jäävä kiveä kiven päälle, maahan jaottamatta."(Matt. 24:2)

(2. Moos. 12:1-51)

Hyvä Kirja Pagan Christianity Frank Viola ja George Barna (kirja voi muuttaa käsityksesi pappeudesta:)

1 kommentti:

man with desire kirjoitti...

Tällä sivulla on tutkittu raamatun ristiriitoja --->

http://koti.phnet.fi/petripaavola/Raamatun_ristiriitojen_tarkastelua.html