tiistai 13. toukokuuta 2008

Te eksytte, koska te ette tunne kirjoituksia ettekä Jumalan voimaa"(Mat 22:29)

Minulla on vain yksi peruste tutkia, seurakuntaa ja uskovan elämää , onko se Raamatullista , eli nouseko idea/ajatus Raamatusta vai jostain muusta esim . perinteestä/kulttuurista/ihmisesestä...


Eli olipa kirkkokunta mikä tahansa elämme perinteitä vaalivissa seurakunnissa. Hyvänä esimerkkinä on vaikka ikuisesti "väännetty ja parjattu" verensyömiskielto. Onneksi kuitenkaan meillä siitä ei väännetä ikäänkuin lakihenkisenä -"ole syömättä verta" , kuten joissakin helluntaiseurakunnissa on tapana.

Sitten on tämä kastamis juttu - missä Raamatun jakeesta tai luvusta muodostuu meidän kirkkokuntamme tai seurakunnallinen kastajien eliitti ryhmä? papisto+vanhimmisto

Kun esimerkiksi , Apostoli Paavali joutuu korinttolaisille kertomaan ettei ketään ole kastettu hänen nimiinsä. kts. (1.Kor1. 12-17 :)

"Tarkoitan sitä, että yksi teistä sanoo: "Minä olen Paavalin puolta", toinen: "Minä Apolloksen", joku taas: "Minä Keefaan", joku vielä: "Minä Kristuksen".
Onko Kristus jaettu? Ei kaiketi Paavali ole ristiinnaulittu teidän edestänne? Vai oletteko te kastetut Paavalin nimeen?
Minä kiitän Jumalaa, etten ole kastanut teistä ketään muita kuin Krispuksen ja Gaiuksen,
niin ettei kukaan saata sanoa, että te olette minun nimeeni kastetut.
Kastoinhan tosin Stefanaankin perhekunnan; sitten en tiedä, olenko ketään muuta kastanut.
Sillä Kristus ei lähettänyt minua kastamaan, vaan evankeliumia julistamaan - ei puheen viisaudella, ettei Kristuksen risti menisi mitättömäksi.
Sillä sana rististä on hullutus niille, jotka kadotukseen joutuvat, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima." (1.Kor1. 12-18)


Eli Korintossa oli ongelmia ja tulee ajatus siitä , että joidenkin "nimissä kastettu" oli siis jotain mystistä ja hengellistä arvovaltaa(?)Eli siis he kilpailivat kenen nimissä kastettuna olisi arvokkaampi.

Ja heti kättelyssä Paavali heittää tämän ajatuksen romukoppaan ja sanoo - Onko Kristus jaettu? ja edelleen kysyy kenen "kuolemaan kastamista" kaste on? Sillä heidät kaikki on kastettu Jeesukseen Kristukseen.

Ja sitten tulee yllättävä jae "Sillä Kristus ei lähettänyt minua kastamaan vaan evankeliumia julistamaan" Eli ei siis ole merkitystä kuka uskovista kastaa , kunhan kastaminen tapahtuu niinkuin Raamattu opettaa.

sitten on myös toinen kohta (Ap.t 8:26-40) jossa Filippus kastaa etiopialaisen hoviherran niin - perinteitä ei vaalittu siis kastetaava ei viety Pietarille kastettavaksi vaan kaste oli yhtä pätevä kuin Pietarin.


Ja siten kun tälläisestä puhuu tai kirjoittaa tulee hiljaista.

Loppuun sananen siitä , että yritysmaailmasta otetaan mallia johtamiseen seurakunnissa.
Se kyllä lyö yhteen Raamatusta nousevan "Johtajuuden "kanssa eli seurakunnan tulisi olla elävä organismi ja "johtajien" palvelijoita.

Yritys idea on tuottaa kulutushyödykkeitä kuluttajilleen ja tuottaa voittoa. Yrityksen johtaja johtaa ylhäältä alaspäin yritystä hallitus rinnalla. Kun taas seurakunta elää elämää hajaantuneena ympäristöön 24/7 ja omistaa yhteisen Pään joka on Jeesus Kristus ja kaikki ovat tasa-arvoisia palvelijoita ilman mitään ranking -listaa - oppineet ja koulutetut, koska pään tiedolla ei välttämättä olla Hengen johdatettava vaan oman viisauden.(kts. 1.Kor 18-31 ja kts. luku 2.)

Eli Paavali jo selvästi opettaa , että "maailmallisessa ajatuksessa" ja luonnollisessa ihmisessä on se ongelma ettei se kykene ymmärtämään hengellisiä asioita ja edelleen miten siis voidaan tehdä kompromissi "yritysmaailman kanssa" ja vielä edemmäs miten voidaan edes uskovina ajatella , että aivan kuin yritysmaailmassa on yksi johtamassa. Niin tarvitaan seurakunnassakin (näin ei ole Ut:ssa). Jo VT:ssa israelin halusta valita itselleen Kuningas joka johtaa kansaa. Jumala varoittaa (kts. 1.Sam. 7 .8.)

Kun israelin kansa tahtoo kuninkaan "niinkuin muillakin kansoilla on. " ... vaan (Jumalaa)minua he ovat pitäneet halpana olemaan heidän kuninkaansa" (1.Sam 8:7)

Saul rikkoo ( luku 13:7-15) "kuninkuutesi ei ole pysyvä , kuninkaan tuli ojentautua kirjoitusten mukaan. Sitä Saul ei tehnyt.
luku 15> Herra hylkää Saulin ja Daavidista tulee uusi voideltu kunigas( Daavidia pitetään Jeesuksen esikuvana Vt:ssä)

Sitten jotain tapahtuu Jesaja 7:10-17 ( huom. jälleen on kunigas kysessä Aahas) Jesaja saa profetian tulevasta Oikeasta Kuninkaasta Jeesuksesta. (kts. jesaja 61) ja onhan siitä jo kerrottu Genesiksessä ;

"ja Melkisedek , Saalemin Kuningas , toi leipää ja viiniä hän oli Jumalan Korkeimman pappi ja kiitetty olkoon Jumala , Korkein joka antoi vihollisesi sinun käsiisi" ja abram antoi hänelle kymmenykset kaikesta.(1.Ms14:18-20)

ja oikeastaan kukaan muu ei voi sopia tähän Melkisedekin kuninkuuteen kuin Jeesus Kristus!

sitten vielä Mooses toivoo:

Silloin riensi muuan nuorukainen ja ilmoitti Moosekselle sanoen: "Eldad ja Meedad ovat joutuneet hurmoksiin leirissä". Mutta Joosua, Nuunin poika, joka oli ollut Mooseksen palvelija nuoruudestaan asti, puuttui puheeseen sanoen: "Oi, herrani Mooses, kiellä heitä!"
Mutta Mooses vastasi hänelle: "Oletko kateellinen minun puolestani? Oi, jospa koko Herran kansa olisi profeettoja, niin että Herra antaisi henkensä heihin!" (4Ms11:27-29)

ja sitten Joel 2

ja vielä 1.Piet 2.

"Mutta te olette "valittu suku, kuninkaallinen papisto, pyhä heimo, omaisuuskansa, julistaaksenne sen jaloja tekoja", joka on pimeydestä kutsunut teidät ihmeelliseen valkeuteensa;" (1Piet. 2:9)

Tulipa pitkä:)

ja missä on suurin ongelmamme?
Tässä: Jeesus vastasi ja sanoi heille: "Te eksytte, koska te ette tunne kirjoituksia ettekä Jumalan voimaa"(Mat 22:29)

Ja tässä kohden myönnä myös oman sokeuteni , joten tartutaan kaksin käsin Raamattuihimme ja opiskellaan niitä ja laitetaan oppimamme käyttöön ja keskustellaan siitä! Muuten emme kasva ja kehity!

Ei kommentteja: