sunnuntai 27. huhtikuuta 2008

Jeremia savenvalajan huonessa

Jeremia syntyi v. 650 tienoilla, Anatot nimisessä kylässä lähellä Jerusalemia .Tiedetään että Jeremiaan isä oli pappi Hilkia ja kuului Eeelistä polveutuvaan pappissukuun. Jeremia sai kutsun profeetaksi kuningas Joosian aikana (625 ekr) Erityisesti minua kiehtoo Jeremiaan 18 luku , jossa Jumala kehottaa Jeremiaa menemään savenvalajan huoneeseen:


"ja jos astia, jota hän valmisti meni pillle niikuin savi voi mennä savenvalajan käsissä, niin teki hän siitä taas toisen astian, miten vain savenvalaja näki parhaaksi tehdä"

"Enkö minä voi tehdä teille , te Israelin heimo niinkuin tekee tuo savenvalaja, sanoo Herra. Katso, niinkuin savi on savenvalajan kädessä, niin te olette minun kädessäni te israelin heimo"

Jännää on myös "..eikä kuule minun ääntäni.." tämä on kuin kopio tämän hetkisetä tilanteesta. Kuuntelemmeko Jumalan ääntä. Ehdimmekö kuulla kiireemme keskellä Jumalaa kun hän puhuu?

Jatkuu " Sano siis nyt Juudaan miehille ja Jerusalemin asukkaille: Näin sanoo Herra: Katso minähankin teille onnettomuutta ja pidän neuvoa teitä vastaan. Kääntykää siis kukin pahalta tieltänne ja parantakaa vaelluksenne ja tekonne2

"mutta he vastaavat: Se on turhaa! Sillä me vaellamme omien neuvojemme mukaan, ja teemme kukin oman pahan sydämensä paatumuksen mukaan"

Tämän me olemme myös uskovina huomanneet omassa elämässämme. me paadutamme symen ja emme halua kuulla Herraa. Emmekä tahdo totella Häntä. Tahdomme kulkea omaa tietä ja unohdamme Herran. Menemme eteenpäin luku 19 kertoo kansan synnin , he olivat palvelleet epäjumalia. Tänäaikan voimme luke monista lehdistä mitä maailmalla tapahtuu:

Jokaisessa Kirkko kunnassa kuohuu syvällä pinnan alla( Miksi ylipäätään on monia eri Kirkkokuntia) Seurakuntien sisällä taistellaan uskovien kesken - Raatelevia susia on joka puolelle, uskovia pappeja ajetaan ulos ev.luterilaisen kirkon tehtävistä. Jotku ilmoittavat itse eronneen. Raskain sydämin. Tämä saa minun sydämeni murhelliseksi , miten tämä tapahtuu nyt? Miksi Herra?

Tulee hiljaista , Seulotaanko meitä uskovia ympäri maailmaa , jotta jyvät ja akanat olisivat eroteltuna - viimeistä hetkeä varten , viimeistä tilinpäätöstä varten- Jeesus on tulossa takaisin!

Oletko sinä valmis siihen , että Jeesu on tulossa takaisin? onko sinulla öljyä lampussasi? Oletko valvonut? oletko kertonut lähimmillesi, että on korkea aika laittaa taivas asiat kuntoo?
Kysyt ehkä miten se onnistuu?

Pyydä Jeesusta tulemaan sydämeesi , voit rukoilla Häntä ja Hän Tulee sinun sydämeesi asumaan.

Jeesus on tulossa taksisin! Miten odotettu aika on käsillämme. Jeesus on tulossa takaisin . Halleluja! Tee ratkaisusi tänään!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

http://koti.phnet.fi/petripaavola/Savenvalaja.html

Mielenkiintoinen linkki