perjantai 18. heinäkuuta 2008

Vastuumme tavoitella lahjoja

"Mutta tavoitelkaa kaikkein arvokkaimpia lahjoja" (1kor12:31) "pyrkikää rakkauteen, mutta tavoitelkaa myös henkilahjoja, ennen kaikkea profetoimisen lahjaa" (14:1); kun te nyt kerran tavoittelette henkilahjoja, pyrkikää saamaan niitä runsain määrin SEURAKUNNAN rakentumiseksi" (14:12); "veljet tavoitelkaa siis profetoimisen lahjaa älkääkä estäkö kielillä puhumista"(14:39) ja sen joka PUHUU KIELILLÄ, ON SIKSI RUKOILTAVA MYÖS ITSELLEEN MYÖS TULKITSEMISEN KYKYÄ"(14:13)

Tässä oikeastaan kenkä puristaa! 2006 syksyllä sain mielenkiintoisen vierailun enkeliltä (olin jo aikaisemmin katkeroittanut sydämeni seurakunnan johtavaa pastoria kohtaa) ja osaltaan tähän tilanteeseen Jumala lähetti enkelin murtamaan tuon saatanan pesäkkeen sydämestäni -olihan myös huoneessani jotain käsittämättömän pahaa -ensin se pelotteli äänillä , sain sen suljettu ajatuksistani pois ja hetkeä myöhemmin se pyrki ajatuksiini (onneksi Pyhä Henki on antanut kielillä rukoilun lahjan ja sain jäällen mielen alueen kirkastettua - mutta siinä rytäkässä sitten tapahtui niin että koin että huoneessani oli edelleen joku -mutta tuntemus tästä oli paljon rauhallisempi ja jotenkin Pyhää oli tullut huoneeseen---

Mutta enkeliksi oletettu ei lähtenytkään pois vaan jäi -joten ajattelin koetella enkelin , tähän tapaan -Tunnustatko Jeesuksen Kristuksen Herraksesi?
Näin tein kolme kertaa ja kolme kertaa enkeli vastasi tunnustan. ja sen jälkeen "sain" mieleeni , ymmärrykseeni kaksi ilmestystä toiseen seurakuntaan ja sen jälkeen ylistin Jumalaa ja aloin puhumaan kielillä -puhuessa koin että Pyhä Henki kehoitti ottamaan kännykän nauhurin esiin ja puhuin siis kielillä nauhoittaen sen.

Nauhoitusta kuunneltaessa kuulin että olin rukoillut "tulkitsemisen" kykyä ja sitten nauhalla on sellainen :) olin ällikälle lyöty - minulla oli kielillä puhetta nauhalla ja sen tulkinta. (sain myös Jobin kirjan 33 luvun tässä yön aikana)

Mutta tämän jälkeen "ongelmat" alkoivat:

-kehoituksesta kirjoitin nauhalla olevan tulkinnan paperille
ja vein sen johtavalla pastorille ja kerroin oleelliset asiat mitä oli tapahtunut ja kerroin katkeroittaneen sydämeni pastoria kohtaan. (ja myös sellaista mitä en ole tähän kirjoittanut:)

- aikaa kului , liian pitkä aika (paperi oli jäänyt joidenkin toisten papeiden alle ja siksi pastorin "koettelu" viivästyi..... muistaakseni toimitin myös 2 muuta tulkittua kielillä puhetta pastorille.

-asia on oikeastaan vielä kesken "teknisten ongelmien" johdosta mutta nämä asiat ihmetyttää:

1. Voiko seurakunna johtava pastori yksin koetella tuollaiset asiat jotka kuuluu jo laajudessaan vanhimmistolle ja tarkemmman kuvan saamiseksi uskon myös että vanhimmistolla on armolahjoja , jotka saavat tulkitun kielillä puheen kokonaan läpivalaituksi ja se osoittaa myös sen että kollektiivinen johtaminen tapahtuu seurakunnassa.

2. selvän koettelun ja keskustelun jälkeen Tästä asiasta kaikki solmut aukenee, jos johtavassa asemassa oleva pastori ei osaa sanoa juuta eikä jaata asiaan -siitä seuraa seuraavaa oletettavasti

- kyseisen henkilön luottaminen pastoriin heikkenee edelleen (kts 1kor26)
- kyseisen henkilön osallitumisen taso laskee
-kyseisen henkilön uskon elämä kärsii
-kyseinen henkilö ei saa "johtavalta pastorilta" selkeää vastausta (eli , ei , kyllä , en osaa sanoa, juu on , mutta ei ole tarkka lahja vielä :)
-ja miksi pitää seurakunnan jäsen epätietoisena asiasta? (jos lahja on aito sen on annettu srk:n rakentamiseksi ja se on tärkeä lahja........)
-kyseinen henkilö ei OLE KOROTTAUNUT PROFEETAKSI! (vaan odottaa "tyhmänä" johtavan pastorin kommenttia asiasta , jota ilmeisesti ei tule koskaan...............)
-kyseinen henkilö haluaa että tulkitut kilillä puheet koetellaan vanhimmiston toimesta, koska johtava pastori osoittaa kykenemättömyyden asissa!
- ja kaikki ne jotka lukevat tätä ovatko he tietoisia näistä asioista kohdallani?

-ja vaikka yhdyskuntasäännös nostaa pastorin "johtavan pastorin tehtävään" on selvää että Raamatussa tälläistä "kollektiivisen johdon" yläpuolella olevaa henkilö ei ole.

Suomen Vapaakirkon uskontunnustus

Suomen Vapaakirkon tunnustus on annettu Helsingissä helmikuun 1. päivänä vuonna 1923.
  1. Me olemme kristittyjä, jotka Raamatun perustuksella yhtäpitävästi apostolisen tunnustuksen kanssa tahdomme elää ja toimia kristillisen uskonelämän herättämiseksi ja säilyttämiseksi.

  2. Raamattu, s.o. Vanhan ja Uuden testamentin pyhät kirjat, jotka me uskomme olevan Pyhän Hengen johtamien ihmisten kirjoittamat, määrää yksin meidän uskomme ohjeen, jonka mukaan kaikki oppi ja elämä seurakunnassa on hyväksyttävä tai hyljättävä.

  3. Toteuttaaksemme sitä kristillisen yhteyden aatetta, jota Uusi testamentti esittää, emme seurakuntayhteyden määrääjäksi pane muuta kuin sydämen uskon Jeesukseen Kristukseen Jumalan Poikaan ja tämän uskon tunnustamisen ihmisten edessä.

  4. Tähän yhtyen olemme liittyneet seurakunniksi toteuttaaksemme raamatullista seurakuntaelämää ja toimiaksemme kristillisen vakaumuksen mukaisesti ja sen puolesta.



p.s -ja niille jotka nyt olettavat tuntevansa blogin kirjoittajan henkilökohtaisesti , olisi syytä ensin tutustua henkilöön kun laittaa ajatuksissaan "seurakunnan yleiseksi kriitikoksi" koska koetteleminen kuuluu jokaisella seurakunnan jäsenelle ja pastorit tulee koetella, vaikka omia onkin:) -eli sokeaa luottamista "auktoriteettijohtajuutta" Raamattu ei tunne.

P.s Rick Warren ei ole menestystelogi, mutta "lihan teologia" sopii häneen kun hänestä ei oikeen tiedä onko hän konservatiivi-radikaali-liberaaliteologi tai new-age-liberaali-radikaaliteologi ?
Eli en tiedä mitä ajatella hänestä, onko lintu vaiko kala vai lentokala?

Ei kommentteja: