lauantai 5. heinäkuuta 2008

"Ohukesed kergelt soolased kartulikröpsud"

Olemmeko tuollaisia "ohuita kevyesti suolattuja "perunalastuja" ?

Seurakuntaruumis ja ajatuksia jakeen 1Kor 12:25 pohjalta ja Paavalin käsityksestä seurakuntaruumiista.

Seurakuntaruumis koostuu monista jäsenistä "vaikka jäseniä on monta se on yksi kokonaisuus" Pyhä Henki tekee ja "luo" tämän ruumiin yhdeksi kokoinaisuudeksi - ja eri maan kansalaisuus, sukupuoli ei tee eroja seurakuntaruumiseen kuulumisesta -Usko yhdistää. 1Kor12:13 -Juoda merkitsee päivittäistä juomista, aina ja kun se on mahdollista -Jumalan Sanasta.

Ihmisruumiskin toimii järjestyksessä ja hallitusti. Kokonaisuus "luo" jäsenen arvon, se yksi ruumis pyhitetty Jeesuksen verellä! Ruumis ei koostu vain Päästä/jaloista/käsistä vaan kaikista näistä ruumiin osista - niin ei myöskään seurakuntaruumis voi koostua vain Johtajista/Palvelijoista/Kuulijoista/laulajista/rukoilijoista. Sillä monille on tarkoitus-> jokaisella osa-alueella on tarkoitus----------------------------->>>

Ja Jumala asettaa jäsenet ruumiseen (ei siis ihminen) 1Kor12:18 "itsekunkin" -eli juuri niillä lahjoilla/taustoilla/unelmilla/armolahjoilla_-------->>>>>

ja on selvä ero luonnollisilla lahjoilla ja armolahjoilla!

(Eli jokaine on tärkeä Sinä yksinäinen ja hiljainen olet tärkeä kts VT:n teksteissä on listattuna kaikki sukukunnat -ja heille voidaan näyttää olet mukana olet tärkeä. Samoin Sinä olet tärkeä , Jumala on itse sinut kutsunut -riipu siinä kiinni.)

1kor12:22 --->>> Päinvastoin ne ruumiin jäsenet jotka näyttävät olevan heikompia -ovat välttämättömiä - vanhukset , "alkoholistit" erivamman saaneet, yh-äidit ja heidän lapset, kodittomat, yksinäiset, ulosajetut.... VS hyvin menestyvät nuoret, raittiit, terveet, normaali perheet, asunnon omistavat -megajulkkikset ja seurakuntaa kutsutut VIP henkilöt -----> Eli seurakunta ei muodostu vain hyvistä,kauneista ja seksikkäistä vaan sinne kuuluu kurjia, hunoja ja pahoja "yhteiskunnan pohjasakkaa" niitä joiota kukaan ei halua. Muutoin se ei ole seurakunta!

Eli peitelläänkö meillä näitä "elämässä epäonnistuneita" "kriitikkoja" yms ja näytetään vain siloiteltu pinta- kaikki on hyvin : Hymyilkää:) katsopa lampaat ja vuohet vertaus, ketkä pääsevät taivaaseen ja millä perusteella(?) Hyvän pinnan näyttäminen ei riitä! Jeesukselle.

1kor 12:24 ----> halvempiarvoisille suurempi kunnia(?) (Voiko tämä olla huomatus Korinton eliitille ja rikkaille ja niille "minulla on kaikki armolahjat" "en minä mitään tarvitse" tyypeille? ja Eliitin moraalittomaan ja synnilliseen elämään huomautus)

"Ettei ruumiissa olisi ERIPURAISUUTTA vaan että jäseneet pitäisivät yhtälaista huolta toinen toisistaan" Emme ole lähelläkään tätä. Miksi?

Kts Diakonien valinta apostolien teoissa:

-Selkeä eripura srk:n keskellä
-srk:n ydintoiminto häiriintyy -sanan jako ja rukous
-srk:n yhteinen ratkaisu - diakonit
-eripura häviää

Miten on meillä ? työntekijät ovat niin yli työllistettyjä että jo yksi lopetti jaksamisen ja palvelun yhteensovittamisessa perheen kanssa -silloin syyn täytyy olla rakenteissa ja tavoiteissa tavoitelemme kuuta ja kahdeksaa muuta planettaa avaruudesta ja kukaan ei näytä välittävän siitä , että pastorit ovat ihmisä ja heillä on 24 tuntia vuorokaudessa, niinkuin muillakin srk:n jäsenillä - ja heillä ei ole etusijaa armolahjojen suhteen VS seurakunta. Eli ongelma on rakenteissa ja tavoiteissa.

Jos meillä on ERIPURAA tulisi sen ratkaista ja puhua asioista ja päätöksissä ja "johtamisessa" motiivit ja moraali ojennukseen ja läpinäkyvyyttä kiitos:) se auttaisi paljon.

Ja kertaus on opintojen Äiti Ja Isä

1kor 12:26 ----> Jos yksi jäsen kärsii, niin kaikki jäsenet kärsivät sen kanssa (koko srk) jos joku saa kunnian (jonkun hyvän työn kautta) niin kaikki iloitsevat sen kanssa! Mutta ei millään pragmaattisilla menetelmillä vaan sillä että monet srk:n jäseneet tekee "evankeliumin työtä" srk:n ulkopuolella ja missä Ut:n seurakunnassa oli evankelioivia kokouksia? Olikohan yhdessäkään? ja tää on suoraan seurausta siitä ettei tajuta tätä:

jae 28 "Niinpä Jumala asetti seurakuntaan ensiksi muutamia apostoleiksi, toisia profeetoiksi, kolmansia opettajiksi,sitten hän antoi voimallisia tekoja, sitten armolahjoja parantaa tauteja, avustaa , hallita,puhua eri kielillä ja samaine lista löytyy Ef 2:20 , 4:11 :) Siinä on sinulle seurakunnan ydin toiminnot.

OVATKO NÄMÄ LAHJAT TARKOITETTU YHDELLE USKOVALLE? EI! VAAN JOKAISELLE JOTAKIN KUIN JOULUNA. Eli ei ole sellaista uskovaa jolla on nuot kaikki lahjat. se valehtelee ja on ylpeä.

Jae 28-31 pyrkikää osallisiksi parhaista lahjoista -rukoilkaa niitä toisillenne ja rohkeutta niille joilla on käyttää lahjojaan ja "johtajille" rohkeutta siirtyä pois Jumalan tieltä - Eli et ole "monolittijohtaja" vaan Herran palvelija. Amen

Ei kommentteja: