maanantai 21. heinäkuuta 2008

Mitä (tulisi) tehdä nuorille aikuisille?

Olet nyt tässä kotona olessa -nauttinut sairaslomalla olosta ( pahinta aikaa mitä tiedän) ja tänään sain postissa kirjekuoressa Vapaakirkon lehtiä -oikeastaan 3kpl. Ja olin oikeasti yllättynyt Markus Nikkasen kertomasta tiedosta että vuonna 2007 87 vapaakirkollista nuorta oli ilmottanut haluavansa jäädä ulkojäseneksi sen sijaan , että heistä olsi tullut varsinaisia jäseniä....... Musta aika paljon Kirkon jäsen määrään nähden. Niin tästä tuli monia ajatuksia jotka oikeastaan hetkeksi jättivät rauhaan - (kävin katsomassa indiana Jonesin uusimman elokuvan) --- Perulaisilla oli "korkeampaa yliluonnolista tietoa" ja muutama helluntalais veli oli myös katsomassa elokuvaa.

Niin tässä on hyviä lääkkeitä millä tavoittaa Nuoret aikuiset.. muutamia


1. Pysy Raamatun lehdillä opetuksissasi (ne kuitenkin kotona katsovat saarnasi tarkkaan ja jotkut voi siitä jopa kirjoittaa blogiin)
2. Kuuntele heitä -älä siis teeskentele kuulevasi (yleensä kommunikointi on sillä tavalla helpompaa)
3. Jo he puhuvat uskoon liittyvistä asioista ja vaikka armolahjoista ( kannataa osoittaa tukensa jotta nuoriaikuinen saa käyttää lahjojaan)
4.Rakasta heitä (sillä heillä voi olla elämässä vaikeita aikoja -se ei tee kenellekään vahinkoa)
5.Tutustu heihin ( on helppo uskoa "kuulopuheisiin" vaivautumatta näkemään "sydämellä"
6.Älä orjuuta heitä ( he ovat tarpeeksi viisaita tajuamaan että , "orjuus on lakkautettu jo aikoja sitten)
7.Anna aikaa löytää palvelutehtävä -Pyhän Hengen johtamana ( ennemminkuin olet heti laittamassa kaveria tiskamaan ja tässäkin on viisasta kysyä -mitä lahjoja Pyhän Henki on sinulle antanut?)
8.Älä yritä "varastaa" toisen armolahjaa ( srk on kateellisin laitos maanpäällä)
9. vastaa viesteihin ( vastaamattomuus kertoo , että et välitä paskankaan vertaan nuoresta aikuisesta)
10. Mene nuorten aikuisten luokse (ennemmin kuin lähetät viestin kännykällä ja unohda hetkeksi kiireesi , voi nopeuttaako se Jeesuksen paluuta?)

P.s ( varo fundamentalisti(ja) (nuoria-aikuisia)... By Rick Warren :)

5 kommenttia:

Timo Koivisto kirjoitti...

Hyvä Tommi, esille laittamasi ”huoneentaulu” on ajankohtainen ja aiheellinen! Jotta vallitsisi tasapuolisuus ja kehotuksen sanaa olisi kaikille osapuolille, niin tässä ”huoneentaulu” nuorille aikuisille. ”Harrasta näitä, elä näissä, että edistymisesi olisi kaikkien nähtävissä.” (2.Tim. 4:15):

1. ”Lapset, olkaa vanhemmillenne kuuliaiset Herrassa, sillä se on oikein. "Kunnioita isääsi ja äitiäsi" -tämä on ensimmäinen käsky, jota seuraa lupaus- "että menestyisit ja kauan eläisit maan päällä". (Ef. 6:1-3)
2. Ole itse opetettavissa: voi nimittäin hyvinkin olla niin, että vanhemmilla on yhtä ja toista opittuna pitemmän elämänkokemuksen ja uskossa vaeltamisen kautta ”viisauden ja kurin oppimiseksi, ymmärryksen sanojen ymmärtämiseksi, taitoa tuovan kurin, vanhurskauden, oikeuden ja vilpittömyyden saamiseksi, mielevyyden antamiseksi yksinkertaisille, tiedon ja taidollisuuden nuorille.” (Snl. 1:2-4)
3. ”Älä laiminlyö armolahjaa, joka sinussa on ja joka sinulle annettiin profetian kautta, vanhinten pannessa kätensä sinun päällesi.” (1.Tim. 4:14), ”Siitä syystä minä sinua muistutan virittämään palavaksi Jumalan armolahjan, joka sinussa on minun kätteni päällepanemisen kautta. Sillä Jumala ei ole antanut meille pelkuruuden henkeä, vaan voiman ja rakkauden ja raittiuden hengen. (2.Tim. 1:6-7)
4. ”Älä siis häpeä todistusta Herrastamme, äläkä minua, hänen vankiaan, vaan kärsi yhdessä minun kanssani vaivaa evankeliumin tähden, sen mukaan kuin Jumala antaa voimaa.” (2.Tim. 2:8)
5. ”Mutta sinä olet seurannut minun opetustani, vaellustani, aivoitustani, uskoani, pitkämielisyyttäni, rakkauttani, kärsivällisyyttäni, vainoissa ja kärsimyksissä, samanlaisissa kuin minun osakseni tuli Antiokiassa, Ikonionissa ja Lystrassa.” (2.Tim. 3:10)
6. ”Paavali, Kristuksen Jeesuksen apostoli, Jumalan, meidän vapahtajamme, ja Kristuksen Jeesuksen, meidän toivomme, asettama, Timoteukselle, oikealle pojallensa uskossa. Armo, laupeus ja rauha Isältä Jumalalta ja Kristukselta Jeesukselta, meidän Herraltamme!” (1.Tim. 1:1-2)
7. ”Älköön kukaan nuoruuttasi katsoko ylen, vaan ole sinä uskovaisten esikuva puheessa, vaelluksessa, rakkaudessa, uskossa, puhtaudessa.” (1.Tim. 4:12)
8. ”Mutta kullekin annetaan Hengen ilmoitus yhteiseksi hyödyksi… Mutta kaiken tämän vaikuttaa yksi ja sama Henki, jakaen kullekin erikseen, niinkuin tahtoo.” (1.Kor. 12:7, 11)
9. ”Vaikka toivon pian pääseväni sinun tykösi, kirjoitan sinulle tämän, että, jos viivyn, tietäisit, miten tulee olla Jumalan huoneessa, joka on elävän Jumalan seurakunta, totuuden pylväs ja perustus.” (1.Tim. 3:14-15)
10. ”Ja minkä olet kuullut minulta ja minkä monet ovat todistaneet, usko se luotettaville miehille, jotka sitten ovat soveliaita muitakin opettamaan.”

Yhteenveto kaikesta voisi olla vaikka tämä: ”Kuule, poikani, isäsi kuritusta äläkä hylkää äitisi opetusta, sillä ne ovat ihana seppele sinun päähäsi ja käädyt sinun kaulaasi.”

Koen kehotusta kirjoittaa näin, koska tämä on nykyään niin unohdettu näkökulma esille ottamaasi asiaan. Vai mitä mieltä olet, Tommi?

Tommi kirjoitti...

Joo kyllä rohkaisee ja pistää miettimään ja toisaalta tulee myös mieleen se, että Rakkaus on mukana uskovien ihmissuhteissa ja Usko ja Pyhä Henki tuo sen esille.

Rv-lehdessä nro.30 s.12 " Näyttää siltä että Uuden testamentin tarkoittamaa kristillistä kasvua ei tapahdu ilman kasvua ihmissuhteissa" ...Kristityn kasvu on aina nähtävissä... ja kasvun päämäärä on hengen hedelmä.

Mutta antaako perinteikäs srk tilaa kasvulle (ihan aikuisten oikeesti?) Jos ei miten kasvu sitten ylipäätään on mahdollista? (vai olisko kasvettava pimeässä komerossa?) Eli jos srk:lla ei ole mahdollisuuksia mahdollistaa "kasvua" kaikessa sanan merkityksessä - NA-aikuiset lähtevät :) (eli taisin osan selvittää miksi NA-aikuiset lähtevät tai jäävät ulkojäseneksi tai miettivät sellaiseksi ryhtymistä -nämä nuoret eivät ole löytäneet hengellisiä vanhempia srk:sta) ja siksi NA-aikuiset eivät koe "gretton myllyjä" mielekkäiksi ja Pyhän Hengen näyttämiksi paikoiksi -vaan paikka osoitetaan kepillä ja silloin "kasvun tuleekin tehdä kipeää" mutta mihin jäi se vanhemmuus ja Rakkaus -Kepin ja pakon väliin :(

Tulipas syvällinen vastaus (eli kysyntä ja tarjonta eivät kohtaa)


ja muistatkos ensimmäistä kertaa kun kohtasimme srk:ssa? kuinka monta minuuttia "uhrasit" keskutelussa kanssani kastekysymystä pohtiessani - 10-15 minuuttia:) ja muutamien kuukausien jälkeen menin kastelle:)

eli aika=Rakkautta ja tänä aikana "kiire" syö tuon laadullisen ja hyvän ajan niin srk:sta, kuin perheestä , Tehoyhteiskunta syö srk:t ja perheet (ja minulle srk on ollut myös levon paikka:)

Eli kasvun suunta näyttääkin hyvältä(mutta tekee kipeää)

Siunaten, Tommi

Timo Koivisto kirjoitti...

Tommille:
"Mutta antaako perinteikäs srk tilaa kasvulle (ihan aikuisten oikeesti?) Jos ei miten kasvu sitten ylipäätään on mahdollista? (vai olisko kasvettava pimeässä komerossa?) Eli jos srk:lla ei ole mahdollisuuksia mahdollistaa "kasvua" kaikessa sanan merkityksessä - NA-aikuiset lähtevät"

Niin, mitä tehdä silloin, kun tilaa kasvulle jossain yhteisössä ei tunnu löytyvän? Itse olen ratkaissut asian siten, että olen itse perheineni etsinyt sellaisen kasvuympäristön, jossa voin päästä eteenpäin? Mieti itse kenelle Sinun on oltava kuuliainen; Jumalalle, joka on Sinut kutsunut vai organisaatiolle, jonka rakenteiden sisällä pyristelet? Et syyllisty mihinkään majesteettirikokseen ko. organisaatiota tai Jumalaa kohtaan, jos olet rehellinen tässä kohtaa. Ei Jumala velvoita Sinua näivettymään hengellisesti jossain pelkästä uskollisuudesta inhimilliselle organisaatiolle. Ei myöskään tarvitse katkaista ihmissuhteita tai lakata käymästä jossain. Tärkeintä on päästä kasvamaan.

Jeesus kysyi aina silloin tällöin ihmisiltä, jotka halusivat Häneltä jotain apua: "Tahdotko tulla terveeksi?" Omasta kokemuksestani näen, että that´s the point.

Anonyymi kirjoitti...

Hei Tommi,

Odotan vastaustasi sähköpostilla käytyyn "kirjeenvaihtoomme", ethän ole unohtanut?

-Uskonnoton äiti

Tommi kirjoitti...

En ole unohtanut , yritän ottaa itseäni niskasta kiinni ja vastaan viikon sisällä (sen jälkeen olen matkalla 2vk:o)