maanantai 2. kesäkuuta 2008

Palvelija , Onko niitä? ja koettelusta

Edellisestä postauksesta on aikaa - Tänä aamuna sain ihanan herätyksen tavalliselta puhelinmyyjältä joka tarjosi -tuulilasi lehteä , aku ankkaa , me-naiset lehteä hyvään edulliseen hintaan vain 4.95/2kk eikä ole lisätilaus velvoitetta ...... plääh jo alussa myyjä valehteli - olin taas täyttänyt niitä kuuluisia apulehden -kampanjoita (mutta missä yhteydessä se jää arvailujen varaan) Nyt kun on aikaa niin pitäsikö tehdä puhelin soittoja ja kertoa niille evankeliumi ja kertoa , että pelastuminen on ilmaista , mutta se maksaa koko elämän. Voittasiko tällä sieluja Jeesukselle(?)

Nyt aiheeseen: millainen mielikuva sinulle tulee sansat palvelija?
tai millainen mielikuva sinulle tulee sanasta Johtaja? Kumpaa sinä pystyisit lähetyä helpommin? Palvelijaa vai Johtajaa? Tai sopivatko edes nämä käsitteet kristilliseen seurakuntaan , Raamattuun.

Yhden hyvän elävän esimerkin olen havainnut elämässäni. Palvelijan tavoittaa yhdellä puhelinsoitolla , e-meilillä mutta Johtajaan et saa yhteyttä , meilillä , puhelimella ja toisinaan alemmalla tasolla olevat "johtajat" toimibat samalla tavalla, pyytämiisi vastuksiin ei saa vastauksia , ne ovat unohtuneet kiireessä. On hyvä käyttää seuraavanlaista "mallia" jotta voit lieventää sydämesi taakkoja: ota yhteyttä tai mene katsomaan sellaista Jumalan palvelijaa , jolla ei ole kiirettä - kävin vaimoni kanssa tervehtimässä -100vuotiasta Hilja Aaltosta ja suurimpana etuna on se , että tämä on niitä "uhanalaisia palvelevia ,palvelijoita" vaikka hän on arvostettu ja kunnioitettu Jumalan valtakunna työntekijä -se ei ole noussut hattuun tai päähään - Hän ei istu korkealla saavuttamattomissa opintuolin päällä vaan on samalla sydämen tasolla -kanssa kulkijansa kanssa - ja ihanintahan on ihmisessä hänen laupeutensa :)

Jos nyt sitten menet seurakuntaan niin tarkkaile ympärillesi , kyllä sinä erotat palvelijat ja johtajat toisistaan.

Koettelusta : vaikka olen voimakkaasti kirjoittanut Rick Warrenin ihmeellisistä yhteyksistä -ties mihinkin suuntaan , en tuomiste häntä se on Jumlan tehtävä -ei minun.

Mutta "antaa kaikkien kukkien kukkia tyyli" ei edes ole Raamatullinen. Raamatussa on selkeät linjat ja rajat missä kulkee Kristinuskon perusviivat ja on myös selkeästi keroottu se , että joillekin Jumala voi antaa henkien erottelun lahjan ja tämä lahja annetaan minusta yleensä seurakunnan suojelelemiseksi yhdessä terveen ja rakentava koettelun kanssa. Eriasia taas on se miten koettelusta opetetaan seurakunnissa ja miten suhtaudutaan "yhden johtajan johtamaan srk:n malliin" eikä siis pitäydytä "kollektiivisessa johtamisessa" jonka tulisi mennä Raamatun ohjeistuksena yli yhdyskuntajärjestyksen kanssa, jos siis Raamattu on YLIN auktoriteetti (?)

Harhaoppien metsästäminen on täysin väärää puuhaa"" , ja niihin voi eksyä loputtomiksi ajoiksi , mutta se ei kuitenkaan poista sitä, etteikö pitäisi koetella ja olla hereillä ns."megatrendeissä"
esimerkkinä vaikka - ajatusmallia seurakunta pelastaa? vaikka monet tajuavat että , Jeesus on se joka pelastaa. Seurakunnat ovat merkittäväällä paikkalla , mutta Jeesuksen asemaa ne ei voi saavuttaa. Jeesuksen lunastava työ ristillä ja evankeliumin julistus yhdessä Pyhän Hengen kanssa tuovat momia parannukseen tilaan ja siitä uskoon , jonka vaikuttaa yksin ja ainoastaan kuultu Jumalan sana ja Pyhä Henki. On hyvä seurata Jeesusta Kristusta, Hän vie perille ja johdattaa.

"" Itse kauhistelen "sokeaa auktoritetti uskoa" jossa luotetaan 100% yhden ihmisen tietoihin ja taitoihin ja jälleen ollaan hypätty "kollektiivisesta" johtamisesta yksi johtaa -muut vikisee malliin , joka ei välttämättä johda hyvään, mutta onneksi meillä on turvallinen Jumala joka paimentaa meitä kaikkia lampaita oman tahtonsa mukaan ja saattaa siinä niitä höyneniäkin lennällä , vaikka ei se niin mukavaa ole ja toisaalta sydämellä tässä ollaan mukana. Kun katsoo nykymenoa.

On hyvä myös katsoa itseä peilistä ja olla itsekritiikkinen.


Toisinaan yhteyttä ottaessa , toivoisi saavansa edes jonkinlaisen vastauksen, Onko se liikaa pyydetty , jos siis Johtajat viitsisivät vastata:) Odotellen

Ei kommentteja: