torstai 19. kesäkuuta 2008

Lakelandin Herätys+Enkelit

Ristin voitossa (nro:t 22,24 ja 25) on käsitelty Lakelandin Herätystä ja hengellisten ilmiöiden koettelua.

Sauli Saari tuo oman näkemyksen esille RV numerossa 25. Sauli Saari kommentoi: ”jos kaikki heitetään pois eksytyksenä ja tuodaan esille vain pahaa” ei menettely ole rakentavaa, tämä on totta. On ongelmallista lähteä arvostelemaan toisen uskoa toisella mantereella (Rm14:4).

Itselleni on herännyt kysymyksiä koskien näitä enkeli-ilmestyksiä ja niiden keskeistä asemaa. Esimerkiksi kun enkelit ovat tuoneet ”kultaa ja hopeaa” Todd Benteleylle & Co:lle, ovatko he koetelleet enkelin/enkelit niin kuin Paavali Raamatussa opettaa: ”Mutta vaikka me, tai vaikka enkeli taivaasta julistaisi teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä me olemme teille julistaneet, hän olkoon kirottu. Niinkuin ennenkin olemme sanoneet, niin sanon nytkin taas: jos joku julistaa teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä te olette saaneet, hän olkoon kirottu.”(Gal1:8-9)

Paavali opettaa selvästi, että jos ilmestyvä enkeli tai uskova ei tunnusta Jeesusta Kristusta Herrakseen, tai jos enkeli ei vastaa kysymykseen: ”Tunnustatko Jeesuksen Kristuksen Herraksesi? ei tule olla missään tekemisessä tuon ”toisen evankeliumin” julistajan kanssa. Toiset enkelit ovat Jumalan lähettämiä ja toiset enkelit ovat saatanan kätyreitä.(1joh 2:20-26).

Raamatun opetuksen mukaan ”viestintuojana” enkeli on alamainen palveltavalleen uskovalle – Jeesuksen korotetun aseman tähden.(1hepr4:6-7,13-14). Merkillistä on, että tässä ajassa jossa nyt elämme on valloilla ”koettelemattomuuden henki” ja ”antaa kaikkien kukkien kukkia”- mentaliteetti. Jeesus ohjaa 70 opetuslapsen uskon ja innostuksen kohdetta:

”Niin ne seitsemänkymmentä palasivat iloiten ja sanoivat: "Herra, riivaajatkin ovat meille alamaiset sinun nimesi tähden". (Luuk. 10:17) ja ”Älkää kuitenkaan siitä iloitko, että henget ovat teille alamaiset, vaan iloitkaa siitä, että teidän nimenne ovat kirjoitettuina taivaissa."(Luuk.10:20). Uskosta osattoman ihmisen pelastuminen on merkkejä ja tunnustekoja tärkeämpää, sillä emme pääse taivaaseen ihmeitä tekemällä vaan uskomalla Jeesukseen (Matt.25)

Saari on oikeassa siinä, että tarvitsemme keskustelukulttuuria seurakuntiimme ja ylipäätä medioihin. Meidän tulee rukoilla Jumalan tahdon mukaisia Raamatun opettajia seurakuntiimme yli kirkkokuntarajojen sekä rukoilla heille rohkeutta näyttää ja käyttää oikeaa Raamatullista koettelua. Tämän lisäksi on rukoiltava henkien erottelun lahjaa jokaiseen seurakuntaan ja rohkeutta käyttää Jumalan antamia lahjoja. Omassa kotiseurakunnassani on parantunut muutamia sairastaneita uskovia ja näissä parantumisissa ei ole ollut enkeli-ilmestyksiä eikä finanssienkeleitä vaan uskovat ovat rukoilleet Jumalaa, että Hän armossaan parantaisi ja saisi kaiken kunnian. Elämme jo siinä ajassa, että vellit ja jauhot sekoitetaan keskenään ja jossa joko ylikorostetaan ihmeitä ja merkkejä tai aliarvioidaan koettelun ja valvomisen tärkeyttä ja unohdetaan Raamatun merkitys koettelussa ”ei yli sen mikä kirjoitettu on”(1Kor4:6).

Olisi tärkeää, että jossain foorumissa tai mediassa olisi selvä käsitys siitä mitä Todd Bentley & Co. ovat menetelleet enkeli-ilmestyksissä. Ovatko he avoimesti koettelematta ottaneet vääriltä enkeleiltä kehotuksia ja miksi Todd Bentley vaikenee asiasta? Kirjoitukseni saa vapaasti koetella, sillä siihen Raamattu meitä kehottaa.

Tommi Messi, Nastola

Ei kommentteja: