torstai 17. syyskuuta 2009

Vielä sananen 10:sistä

Tuntemattomalle nimimerkille -linkki sittenkin toimi :)

Mutta hieman palautetta ja kritiikkiä :) minusta jo otsikossa annetaan väärä käsitys koko kirjoituksen sisällällöstä : Helluntaipastorit kannattavat kymmenyskäytäntöä

-sitten itse tekstissä ovat nämä tiedot: "41 prosenttia vastanneista piti kyseisen osuuden uhraamista kristityn elämään ”kuuluvana” asiana."

siten otsikon tulisi olla n. 41 % helluntaipastoreista kannattaa 10 käytäntöä :)

Mutta miten sitten vanhimmistot ja seurakuntaväki tähän suhtautuu ? tällä tutkimuksella saisi hyvään valoon sen osan joka nyt jää pimentoon. Eikö?

""Kymmenysten kuulumista uuden liiton jumalanpalvelukseen perusteltiin useimmiten sillä, että käytäntöä ei kumota Uudessa testamentissa, vaan päinvastoin Jeesus vahvistaa sen (Matt. 23:23).""

hohhoijaa :) niin elikkäs edelleen -Kun Jeesus tätä asiaa noille fariseuksille puhuu ollaan auttamattomasti wanhan liiton puolella -kun taas Jeesus kuolee ristillä alkaa uuden liiton aika...

ja nootti jonka Jeesus sanoo noille fariseuksille on tämä - fariseukset unohtivat ulkokultaisuudessaan -lain tärkeimmäin tehtävän -Jumalan kunnoittamisen, Fariseusten 10 -antaminen mausteista -ei perustunut Mooseksen lakiin vaan oli heidän oma lisäys. Tälläinen omien mukavuus/ uskonnollis teemojen lisäys Mooseksen lakiin oli KIELLETTY.

samoin on sellainen opetus jossa kymmenyskäytäntö on pakollista -sellaista opetusta ei ole Paavalilla -eikä koko Raamatussa.


Tämmöttis







Ei kommentteja: