tiistai 9. kesäkuuta 2009

Artikkeli 10 -Ristin voitossa nro.24

Ristinvoitossa on muutama artikkeli s. 11 -13

Itseäni hämmästytää se asia että ns. "terveen" kymmenysopin puolestapuhujina esiin helluntaiseurakuntien pastoreita ? ja mitä ihmettä ns. Vanhantestamentin säätämällä kansallisverotus ja sosiaalijärjestelmällä on tekemistä Uuden testamenti puolella olevan seurakunnan kanssa - Minusta se yhtymä kohta on selvä että ilmeisesti on pelko siitä että rahat loppuu : seurakunnilta ja mediatyöltä. Mielestäni tämä osoittaa yhden asian epäuskon siihen etteikö Jumala tiedä että mitä seurakunnilta puuttuu tai kristilliseltä mediatyöltä.

eli mikäli epäusko jo muodostaa "paineen" pitää kolehtipuhe ollaan ihan hukassa ja minusta olisi syytä pysähty miettimään että kuka sen Rahan antaa? Ihminen vai Jumala

Tuossa sivulla 11 ei ole mitään viitettä Raamattuun kun taas sivuilla: 12-13 on viitteet ovat Matteus 23:23 ja näin sitten( ilmeisesti) kirjoittaja Kari Niemi kommentoi :

Jumalan täydellisen tahdon ilmaisijana Jeesus osoitti niiden olevan voimassa edelleen:

1. Niin oli Uusi liitto alkanee vasta kun Jeesus kuolee ristillä jotenka miten VOIDAAN tehdä tälläinen "silmänkääntötemppu" jotta saadaan Jeesuskin puhumaan vääränlaisen kymmenysopin "suuna" "päänä" jos otetaan suurempi kuva tähän eivätkö juutalaiset jatkaneet 10 maksamista aina siihen asti kun temppeli oli pystyssä elikkä vuoteen 70 asti -mitä sen jälkeen nille tapahtui? (huomautan myös että tänään Israelin valtiolle maksetaan veroa ja tuo 10: sten maksaminen ennen verotusta oli sen yhteikunnan sosiaali ja "verotusjärjestelmä.

Olisi siis hullunkurista väittää että Jeesuksen joka oli Juutalainen ei nyt sitten kannattaisi voimassa olevaan Mooseksen lakia ---- kun Hän tulee itse sen muuttamaan vapaaehtoiseen lahjaan -olivatpa ne mitä tahansa- kyse ei ole ainoastaan rahasta : jopa vesilasin antaminen on Raamatullista antamista, tai vaatteiden ja ruoan tai ajan antaminen.

Mikäli tästä nyt nahkamuistista ammennetaan esimmäisen rahalahjan antamisen innoitus tuli profetian kautta jossa eräs pprofetoi että tulee suuri nälänhätä heh ja ei tässäkään välttämättä ole kyse vain rahasta voidaanhan vaikka (katovuoden tulessa) vaikka lähettää siemen viljaa jotta kato vuoden jälkeen olisi ruokaa, ei rahalla tee mitään jos ei mitä sillä ostaa!!!!!!

Itselleni on antaminen kutistunut olemattomiin :/ ja se ei ole hyvä. mutta ihmeellinen on Jumala! Hän antoi 50 euroa takuuvuokraamme -tämä laittaa meidät nöyrään ja hiljaiseen paikkaan, Sinä Herra tiedät kaiken! Sinä Herra tiedät kaiken!

En ole samaa mieltä tämän kirjoittajan kanssa että saatana vihaa sitä että opetetaan "kymmenyksistä" ja uhraamisesta. lainausmerkeissä oleva on aika outo -eihän sitä "oppia" ole edes Ut:puolella kukaan Apostoleista ei painota sitä -he kirjoittavat antakoon kukin sen minkä tahtoo vapaasti ja uskossa. ei kitsaasti. vaan iloiten.

Minusta saatana on iloinen että Raamattua opetetaan väärin ja tulkitaan väärin.
Kun työ on Jumalasta -taloudellista ongelmaa ei ole sillä Jumala antaa uskoville erilaisia lahjoja ja yksi niistä on antaminen -eli mikäli antamisen laajuus ja merkitys ei ole selvillä seurakuntien papeilla ja kristillisen median toimijoilla -miten ns "riviuskovat saavat selvän torven äänen taisteluun" kun se sotketaan omalla kotisentällä?

Mutta on hyvä kysyä kunnoitammeko sitä mitä lukee Raamatussa vai emme ja opetammeko sen mukaan -ettemme sotke sinne "oman missiomme" rahoittamisen tarpeita.

huvittavaa ja jopa pelottava on tuo Euroopan unionin lippu noissa rahoissa ---- Jeesus sanoi kenen kuva on rahassanne? v: Keisarin Jeesus vastaa antakaa Jumalalle se mikä kuuluu Jumalalle ja Kesarille se mikä kuuluu Hänelle ----------->

Eikö Jumala omista kaiken, eikö Hänen ole kullat ja hopeat - eikö Hän jaa leipää nälkäisille ja vaateta alastoman. Itse "köyhänä" Kyllä Hän pitää huolen, Hän kasvattaa ja koulii. Hänellä on valta muokata meitä, se ei ole kivaa mutta välttämätöntä jotta Hänen tylnsä saisi mennä eteenpäin.

Vaimoni mennessä töihin puhuimme ohimennen myös Diakoneiden palkkauksesta ns herätyskristillisissä piireissä - mielestäni evankelistat on unohdettu tyystin:) jos tälle linjalle lähdetään ja oliko ut:ssa yhdelläkään vanhimmalla mahdollista nostaa palkkaa?

Entä sitten Profeetat? jos kiertäviä profeettoja alkaa esiintymään saavatko he ruokaa -vai keppiä (heillähän "maksettiin" myös :)

Entä Apostolit siinä merkityksessä että myös lasketaan ne jotka perustaa uusia seurakuntia .-vapaiden suuntien parissa -saavatko he ajallaan "palkkansa" olivatko jotkut pastori valmiit jakamaan kuukausiansionsa näiden kanssa? olisko sen oppi sitten Mooseksen tasaus :) kun mannaa jaettiin ja viiriäisiä heh heh.

Eli mihin oikeastaan olemme menossa? Vapaakirkossa "puhutaan" yleisestä pappeidesta mutta pääsääntö on että on viralliset papit ja vanhimmat siinä sivussa tai takana.

Helluntailasuus ei tahdo nähdä että Kirkollistuminen pysäyttää "koko" herätyksen.

ja siksi onkin sitten puhuttava "lämpimästi" että miten valtavasti onkaan 10-oppiin viitteitä Ut:ssa -yksikään ei osu sori - miten tähän ollaan tultu?

Toivon todella että joku nyt kirjoittaa hyvä vastineen näille "sokerisille puheille"

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

http://www.ristinvoitto.fi/sisalto/uutiset/helluntaipastorit_kannattavat_kymmenyskaytantoa_1709/

Tommi kirjoitti...

Linkki ei toimi:)