tiistai 29. syyskuuta 2009

Uskontotiedettä

Nyt oli sitten viimeinen luento -kurssista maailman uskonnollinen kenttä. Vihdoin sain tentti kirjankin käsiin - koko Turun kaupugissa oli 11 nidettä kyseistä opusta (ostettavissa ei yhtään) tämä on minusta aika huonoa koska luennoilla on 75 opiskelijaa.

Kirjastotätikin kehoitti itsepalveluun kirjastossa jossa ei ollut yhtään muuta palveltavaa asiakasta kuin minä. Hieman ihmetyttää tämäkin ylläpidän tuotakin laitosta ja minusta palvelun tulee olla saatavilla. Oikeastaan oli jännää se että 2, 5 tunnin aikana käytiin läpi kristinuskoa -ikäänkuin raapaisemalla pintaa.

Mielenkiintoisin alue on kristinusko

Mitä tulee filosofisiin pohdintoihini -seurakunnan olemuksesta ja sen oikeutuksesta uskoville:

Evakeliumi ja ehtoollinen ja Raamatun lukeminen ja sen opettaminen seurakunnassa. Itse ihmettelen miksi seurakunta ei voi kokoontua kodeissa? Miksi tämä pitää ikäänkuin tehdä -kielletyksi- skismaksi, heresiaksi.

Olisiko syytä tutustua näihin uskoviin ja heidän oppiin :) sen voi tehdä helposti osallistumalla heidän kokoukseen jossain kodissa. Vai onko se siis niin että - nyt ollaan määrittelemässä jokin uskovien muodostama seurakunta - heresiaksi? ja millä perusteella.

Mikäli perinteisistä seurakunnista eroaa uskovia ja "liittyy" näihin kotiseurakuntiin -mikä voi näiden uskovien tahtoa sitoa? Pappiko? talousarvio? Auttaako piiskakaan. Ei taida, lähetevät sitä nopeammin. :)

Eli näitä pohdin ja mietin samalla mitä tapahtui sille -allianssikristillisyydelle? Kirkottuminen söi sen - Pelastaisiko allianssikristillisyys Vapaakirkon?

On hyvä huomata myös se että ev.lut kirkon puolelta tuli painostusta määritellä oppi yms. eli tietyssä mielessä Ev.lut kirkko myötävaikutti Vapaakirkon muodostumisessa.

Ei kommentteja: