torstai 29. marraskuuta 2007

vuonna 94

Ajatella että jo vuonna 94 pohdin ajatuksesta menne lukioon yläasteen jälkeen ja sitten sieltä teologiseen tiedekuntaan - siitä on kulunut 13 vuotta, mielenkiintoisia tapahtumia on ollut aina tähän päivään asti. Pontimena kirjoittamiseen on lukemani Uuden Tien kolumni - Saako homopari siunauksesi? alaotsikkona "tälläisiä pappeja haluamme"

Tampereen piispa Juha Pihkala totesi kirkolliskokouksessa: " Maassamme on voimassa laki, joka kieltää syrjinnän. Tämä on tosiasia. --- Omassa hiippakunnassani on jo seurakunnan työntekijöitä, jotka elävät rekistöröidyssä parisuhteessa, myöskin pappeja.

Niin miten siiten on Raamatun auktoriteetti, Apostoli Paavalin opetukset, entä vanhan testamentin opetukset - entä Martin Luther , kaikki edeltämainitsemani -kieltävät jyrkästi homoseksuaalisuuden. Lisäksi vuoden pastoriksi on valittu Leena Huovinen , joka siunasi lespoparin - josta kuitekin teologian tiedekunnan opiskelijoita teki valituksen, asia eteni aina Piispalle asti , josta asia vain lakaistiin maton alle ei kuulemma tehnyt virka-aikanaan tuota lespoparin vihkimistä. Eikö olekin hienoa miten asiat ovat ainakin heikun keikun - rempallaan ovat ja pahasti. Piispat näyttävät mallia ja papit tekevät samoja tekoja.

Suomalaisella Luterilaisella kirkolla menee lujaa - näin Vapaakirkollisena tulee mieleen tutkimus jossa tutkittiin ev.lutin kirkon pappispulaa paikattaisiin Vapaakirkollisilla papeilla, Kysymys kuuluu miten Uudestisyntyneenä voi mennä tuollaiseen haureuden pesään - kun kuitenkin olet "ev.lut lain" alla. Eli messuun mukaan jossa ateisti, homo ja lespo suorittamassa Jumalan palvelusta - ei iki päivänä - kammottavaa. On aiankin kakis asiaa selvää Ev.lut kirkko ei milään tavallakaan aio perua suuntaansa , se on todella luovuttanut Jumalan mission uskottoman sukupolven käsiin - onhan se jo nimessäkin kansan kirkko, kansan synnit, mutta ei uskoa ei rahtustakaan.

Ensi kertaan ystävät. Tommi

Ei kommentteja: