maanantai 18. huhtikuuta 2011

Kaatuminen

Oletko koskaan kuulut että Jumalan viholliset kaatuvat aina taaksepäin Raamatussa ja Jumalan ystävät heittäytyvät eteenpäin ... Itse en pidä kaatumiskokemusten hakemista mitenkään tärkeänä, mutta en voi ykskantaan sanoa että : Pyhä Henki ei kaada uskovia. Nimittäin Apostoli Paavali kaatuu kun hän kohtaa Jeesuksen. Eli en ymmärrä ns "korkeakirkollista" tulkintaa oikeana kaatumisesta. Voiko ihminen käskeä Pyhää Henkeä? Luotan kyllä siihen että Pyhä Henki tietää mitä tekee.

Mutta kaataako Timo Soini sitten Eu:n , se olisi kiva nähdä; hän johtaa jo Kotimaa lehden mukaan karismaattista liikettä, samaisessa lehdessä keskustelua siitä että voidaanko järjestää naispapittomia messuja. tulkinta on myös sinällään hauska , eihän voida vaatia että kaikissa messuissa joita järjesteään olisi aina naispappi. Siltä nyt kuitenkin näyttää. Sitten samassa lehdessä on upeasti esillä miten monipuolisesti on palkittu - erilaisia Raamatuntulkinta malleja. Ns liberaali malli kaikki saavat tulla ja mennä ( taivaasta ei niin sitten mitään tietoa kun homosyntiä ei saa sanoa synniksi) sitten vanhakantainen änkyräkonservatismi. palkitsijoina on Paavalin synodi ja joku naisyhdistys.

Huvittavaa on se että sitten tuosta Älä alistu kampanjasta on saatu paha hedelmä ; Leppävaaran ev.lut seurakunta kertoi ettei se vie seurakunnan nuoria Maata näkyvissä festareille, koska joku järjestö oli ollut mukana siinä. Arvoliberaalit arvot sitten määrittelee mikä on sopivaa seurakunnan nuorille.

no Turku ei ole kaukana.

Olin ymmälläni Jumala kohtasi minua , nettikokouksen kautta, Paimen käytti tiedon sanoja ja sitten hän myös profetoi , lopussa vielä puhui kielillä ja tulkitsi sen. Olen sanaton sen edessä mitä Hän sanoi. On ollut kyllä todella rankkaa monella tavalla, onneksi kevät on tulossa ja luottamus Jumalaan on suuri.

Havahduin Matti Väisäsen kastekirjaa lukiessa että , miten vapaat suunnat todella suhtautuvat " perisynti" käsitteeseen, Millä tavalla vauva tai pieni lapsi on osallinen siitä että maailma on syntiinlangennut. niin onko vauva syntinen vaikka ei tee syntiä. Ymmärrän sen että vauvaa ei voida kastamalla pelastaa tai pestä synnistä. Mutta täytyyhän vauvan olla syntinen , sillä jos ei olisi- vauvat eivät voisi kuolla.... - siis tämähän tuli että ihminen syntiinlankeemuksessa menetti yhteyden Jumalaan etc. Jotenkin vapaiden suuntien teologia on hataraa tuossa... Jatquu

Ei kommentteja: