maanantai 26. tammikuuta 2009

Ulkopuolella seurakunnan ei ole pelastusta - Mitä?

Pekka Särkiö käytti kovaa otetta ev.lut kirkon jäsenten eroamiseen

kS. tästä http://www.kotimaa.fi/index.php?option=com_content&task=view&id=7390&Itemid=126



Mihin seurakuntaan Purppuran myyjä Lyydia kasteessa liitettiin? Kuka jakoi hänelle ehtollisen perheen keskellä? :) eli miten ontuukaan tuo eka että "seurakunta synnyttää uskon"##.... eli ainoastaan Paavali ja Silas oli ennen Lyydian uskoontuloa uskovia tuossa euroopan maanosassa. -ketkä siis muodostivat tuon maanosan seurakunnan ?

Paavali ja Silas ja he kaikki kuitenkin kuuluivat samaa seurakuntaan. Wow.

Minusta oli hieman outoa lukea -Ev.lut kirkon Teolgian Tohtori ja kirkkoherran ontuvaa tulkintaa ja sen jälkeen selitystä tuosta "pelastusta ei ole kirkon ulkopuolella" Miten ylipätään lähetystyö on mahdollista -jos siis srk pitäisi olla heti siinä -synnyttämässä uskoa?

Eikö Uskon synnytä (kansan kiellellä) evankeliumi=Jumalan sana ja Tätä Lyydian uskoon tuloa esimerkkinä käyttäen -Jumala avaa ihmisen sydämen ( aivan kuten Jeesus avasi opetuslapset ymmärtämään Kirjoituksia) ja kun ihminen ymmärtää Jumalan avaamana Raamattua -niin hän voi tulla uskoon yksinään vaikka Kuolemaan tuomittujen (eristettynä muista) sellissä -ilman Raamattua , srk:ta -ainoastaan Pyhä Henki uudestisynnyttää "luonnollisen ihmisen" hengelliseksi ihmiseksi.

Jos siis Pyhä Henki Jumalan kolmantena persoonana voi uudestisynnyttää vaikka muslimin Koraanin kautta (näin on käynyt:) eikö Pyhä Henki voi ja täydy? Jumalallisen olemuksen mukaan ylläpitää tämän Jumalan lapsen uskoa ilman srkta , ehtoollista , kastetta (esimerkin mukaan vaikka muslimi kaupungissa ainoana uskovana Jeesukseen Kristukseen) Eli siinä mielessä Särkiön aksiooma on virheellinen että Jumala todella voi tehdä näin tämän esimerkin mukaan . Sillä Hän on Jumala . Eikä toinen ihminen voi millään estää uskoontuloa. ( Danillo valla sanoi vierailessani hänen luonaan Italiassa -että on yksi uskoon tullut muslimi kääntää Raamattua yhdessä muslimi maassa -uskovana Jeesukseen Kristukseen - miten Hän viettää ehtoollista -uskovien yhteyttä? :) Vain Jumala tietää - eli ei laiteta Jumalaa ajatustemme kokoiseksi -annetaan Jumalan olla Jumala.

Olen pahollani jos aiheutan "tulkinnallani" mielipahaa jollekin - minusta oudointa oli se että Särkiö ei noteerannut mitenkään "sekoittunutta seurakuntaa" jossa on Uskovia ja ei-uskovia.

Käytän termiä ilman "elävää uskoa" ja sen tunnustamista ihmisten edessä on ikävää sanoa että kaikki uskovat -on selvää Raamatussa että Uskon tunnustamien on oleellista uskovalle ja siihen kehoitetaan usein. Se on normaalin uudestisyntyneen tila , että uusi elämä ja Kristuksen luonto ja tuoksu Pyhän Hengen ilo pursuaa hänestä ulos! Mitä tulee vauvakasteen pelastavuuteen -olen sitä mieltä että -kun lapsi omalla suullaan (puhumalla) sanoo uskovansa Jeesukseen Hän on Jumalan lapsi , mutta kasteessa ei tapahdu uudestisyntymää - joten tästä seuraa se että ne kirkkokunnat jotka kastavat vauvat luovat itse edellytyksen sille -että siellä on ei-uskovia ja uskovia - ja minusta on ihmeellisintä väittää ei -uskovaa uskovaksi (vauvat) -uskovaa ei-uskovaksi (Kirkkokunnista erotetut uskovat koko kristikunnassa siis väärin perustein erotetut)

Tässä toteutuu se vertaus josta Jeesus puhui -tulee ne "jotka kaappaavat taivasten valtakunnan itselleen , eivät itse mene sisälle , eivät päästä muita sisälle" ( oliko tuo jossain Luukkaan evankeliumissa) Toki tämä on myös mahdollista kaikissa seurakunnissa ja kirkkokunnissa . Joten on hyvä lukea Raamattua ja kysyä Jumalalta miten ihminen tulee uskoon - se on yksi Jumalan ihmeellisistä Ihmeistä:) Siunaten.

P.s

## minusta seurakunta tai uskovien yhteys ylläpitää ja vahvistaa uskoa , rakentaa uskovaa ja uskova voi rakentaa muita

Ei kommentteja: