torstai 14. helmikuuta 2008

Muutto edessä

Olemme löytäneet , uuden asunnon ja halvemmalla hinnalla. Muutosta minulla ei oole posotiivisa kokemuksia lapsuudesta , mutta nyt toivon sitä että tämän muuton yhteydessä.

Voisin muuttua ja ottaa isoja askelia uskossa. Ehkä on tulossa 30 kympin kriisi :( Olen viimepäivinä kuinka heikko ja saamaton olen ollut, mutta siltikin minä tiedän , että lunastajani elää ja Jumalalla on kaikki narut kädessä. Hän on alusta asti suunnitellut kaiken ja mitä me voimme Jumalan suunniltelmiin - ne tapahtuvat jokatapauksessa. Muuton kautta unelmamme on lähempänä ja toivon sitä sydämeni pohjasta , että tämä olis oikea suunta, minulle ja vaimolleni.

Olen itseasiassa aika kyllästynyt suomeen ja täähn pikapalavelu ja pikaruoka ajatelluun ja tämän ajan ja yhteiskunnan henki ja elämä leijuu jo seurakunnan yllä? Eniten ärsyttää kassalla , kun on niin kokonaan - palvelun kulttuuri.

- toisinaan olet läpinäkyvää materiaa kassalla
-toisinaan kassahenkilö puhuu toisen kassahenkilön kanssa "jostain tärkeämmästä"
-
Kohtammeko seurakunnissa toisemme sillä tasolla , että olemme toisille uskoville veljiä ja sisaria Jeesuksessa Kristuksessa vain olemmeko me muuttuneet koventuneen ajan myötä . käskyläisiksi , jotka tottelevat "johtajiaan" kyselemättä.. koettelematta , ehkäpä kritisoimatta.

Olen myös kyllästynyt "politiikkaan" seurakunnassa:
Pyrimme seuraavana vuonna kohentamaan..... (mitään kuitenkan ei tapahdu)
"Seurakuntamme on käynyt tietyn "prosessin" " kutsusta se tehdään myös muualla tämä tietty "prosessi" --- Olisi mielenkiintoista tietää mihin tämä prosessi johtaa?
Mitkä ovat sen hyödyt ja haitat? Kuka Niittää kaiken sen kunnian, jaetanko se joidenkin kesken... vain saako vain yksi sen?

Löysin netistä , erään pastorin kirjoittaman esseen , ja sieltä kuin hätkähten , löysin jotain itsestäni... Fundamentalismi - Onko tuossa sanassa kaikki syyt niihin asioihin , jotka myllertävät ajatuksissani vai ei?

Kuitekaan nykymeno seurakunnissa ja kirkkokunnissa , ei ole Raamatun mukaista:
Missä jakeessa on tuotu esille naispastorit?
tai missä Raamatun kohdassa on kehoitus - yritysmaailman hengen tuomisesta Seurakuntaan?

Modernismi ja postmodernismi ovat nyt in - ja voihan sitä laulaa vaikka karaokettakin Jumalan huoneessa. Huvittavin viesti oli tämä joka tuli kännykkääni: " Ylistysilta poikkeukselliseti kirkon yläsalissa" Tähän voidaan sanoa , että oh hyvin poikkeuksellista ylistää Jumalaa Kirkossa. Niin jos Jumala ei sittenkään vieraile seurakunnan yläsalissa. Minusta on poikkeuksellista , että ylistys ylipäätään viedään pois Jumalan huoneesta. nyt siten joku sanoo , että uusilla uskovilla on rohkeutta ylistää pienemmissä ryhmissä? so? Eikö Jumalan Pyhä Henki ole voimallinen poistamaan , pelon? Todellinen rakkaus poistaa pelon? vai poistaako?

Yhdestä asiasta olen iloinen , että voi kotona opiskella teologiaa :) Sitten on hyvä myös prepata , Englanti ja Hebrea - niin voin hyvillä mielin odottaa tulevaa. Ja pidän hyvänä vaihtoehtona , että näemme mailmaa ,kun olemme vielä nuoria - Siunausta päivääsi.

Ensikertaan ystävät , Tommi

Ei kommentteja: